پنجشنبه 01 آذر 1403

پیشگیری از گازگرفتگی منواکسیدکربن CO

در راستای اهداف و مسؤولیتهای محوله درزمینه برنامه‌ریزی، مکانیابی، تهیه گزارشات‌ توجیهی، تملک ‌اراضی طراحی و اجرای پروژه‌های عمرانی جهت آماده‌سازی اراضی و ایجاد امکانات زیربنائی مورد نیاز به منظور ایجاد بستری مناسب برای تسریع دراستقرار صنایع درشهرستان‌های مختلف استان درقالب ایجاد شهرکهای صنعتی مصوب متمرکز نموده‌ است .

موقعیت استقرار شهرکها و نواحی صنعتی استان مرکزی

استان مرکزی باتوجه به عواملی مانند : برخورداری از صنایع بزرگ و مادر با ویژگیهای فوق العاده فنی ‌وتخصصی؛ تجربه چهاردهه استقرار و توسعه صنعتی صنایع بزرگ و کوچک متعدد ؛برخورداری از موقعیت ممتاز جغرافیایی و همجواری با قطبهای جمعیتی و صنعتی مهم (تهران واصفهان) واستانهای همدان ، لرستان و قم ؛ قرارگیری در کرید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ور حمل و نقل بین المللی شمال جنوب و محورهای ارتباطی شرق غرب کشور و مسیر راه آهن سراسری ؛ قرارگیری در مسیر خطوط اصلی انتقال و تأمین انرژی ( نفت ، گاز و برق ) کشور ؛ وجود منابع و ذخایر معدنی فراوان فلزی و غیرفلزی ؛ امکان ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی به دلیل غنی بودن منطقه از نظر برخی محصولات ؛ پایین بودن خطر زلزله دراغلب مناطق استان ؛ وجود مراکز علمی ، آموزشی ، تحقیقاتی ، پارک علم وفناوری ومراکز رشد ICT، وجود نیروی کارمتخصص ، باتجربه و کارآزموده و… از استانهای برخوردار و دارای مزیت برای سرمایه گذاری بوده و این عوامل و بسیاری از پارامترهای دیگر موجب استقبال روز افزون صنعتگران وسرمایه گذاران صنعتی بمنظور استفاده بهینه از امکانات وخدمات زیربنائی درشهرکهای صنعتی استان شده واین شهرکها را ازاین حیث بااقبال مناسبی روبرو کرده است به گونه ای که ایجاد شهرکهای صنعتی جدید و توسعهشهرکهای موجود را اجتناب ناپذیر نموده است .

درحال حاضر تعداد قابل توجهی شهرک صنعتی مصوب در سطح استان با پراکندگی مناسب وجود دارد و اکثریت شهرستانهای استان دارای حداقل یک شهرک صنعتی میباشد.

   امیداست باتوجه به نقش روزافزون شهرکها ونواحی صنعتی‌دراستقرارسازمان‌یافته واحدهای‌صنعتی‌و استفاده از پتانسیلهای هم مکانی ، این شرکت بتواند علاوه بر تأمین نیازهای عمومی ، آب ، برق ، گاز ، خطوط ارتباطی و …. سایر خدمات ضروری مورد نیاز صنعتگران ازقبیل خدمات مشاوره‌ای تخصصی درزمینه تکنولوژی ، بازرگانی ، مالی ، مالیاتی و…. را در شهرکها ونواحی‌صنعتی در دسترس آنان قرار دهد و در راستای تحقق این هدف و بمنظور اصلاح و بهبود عملکرد یا اعمال تغییر وتحویل درآنها نیازمند دریافت پیشنهاد و نظرات صنعتگران محترم و سرمایه گذاری صنعتی و دیگرعزیزان می‌باشد .

نشانی : اراک ، بلوار فاطمیه ، کوچه جنب استانداری ، شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی

 

  • 1402/09/28 - 08:07
  • - تعداد بازدید: 275
  • - تعداد بازدیدکننده: 246
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZUyd
تأکید سازمان صنایع کوچک در پیشگیری و مطالعه در خصوص گازگرفتگی با منواکسید کربن

پیشگیری از گازگرفتگی منواکسیدکربن CO

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی، به نقل از تأکید HSE سازمان صنایع کوچک و همچنین مدیریت ایمنی و بهداشت شرکت شهرکهای صنعتی استان، مبنی بر پیشگیری از گازگرفتگی با منواکسید کربن (co)، راهنمای مواجه و پیشگیری از گازگرفتگی به شرح پیوست قابل بهره‌برداری برای کلیه صنعتگران محترم می باشد.
با توجه به سرد شدن هوا و استفاده از انواع وسایل گرمایشی همچنین افزایش آمار حوادث ناشی از مسمومیت با گاز منوکسید کربن، مقتضی است راهنمای مذکور مد نظر رعایت در واحدهای صنعتی قرار گیرد.
لازم به ذکر است، فایل پوستر راهنما جهت نصب در محیط صنعتی به همراه نسخه pdf قابل دریافت از باکس دانلود این صفحه است. 
 
مسمومیت با منوکسید کربن یا گازگرفتگی مسمومیتی است که به خاطر تنفس گاز خطرناک کربن منوکسید ایجاد می‌شود. این مسمومیت که به وسیلهٔ انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیک‌نیکی و حتی زغال ایجاد می‌شود اغلب در زمستان دیده می‌شود. به این دلیل که اگر دودکش یا تهویهٔ یک مکان مسدود باشد، گاز کربن مونوکسید منتشر شده امکان خروج نمی‌یابد، در محیط ساختمان منتشر شده و سبب مسمومیت و در نهایت مرگ. می‌شود. مرگ بر اثر گازگرفتگی را «مرگ خاموش» می‌نامند.
علائم گازگرفتگی مانند سرماخوردگی است. علائمی مانند سردرد، سرگیجه و سوزش چشم.
مونو اکسید کربن، یک گاز سمی است که طعم و بو ندارد.
مونو اکسید کربن در مقادیر کمتر از ۵۰ppm خطری ندارد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ ppm می‌تواند سبب ایجاد عوارض نورولوژیک شود. اما در مقادیر بیشتر از ۱۰۰ppm خطر مرگ داشته و در مقادیر بالاتر از ۲۰۰۰ppm نیز سبب مرگ فوری می‌شود. (در کمتر از ۲ دقیقه) 
منواکسید کربن گازی است که در اثر سوختن ناقص سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز، بنزین، گازوئیل و زغال چوب حاصل می‌شود و چون گازی بی‌رنگ، بی‌بو، بی‌مزه و غیرمحرک است مسمومیت با آن به سادگی رخ می‌دهد. میل ترکیبی منواکسید کربن با هموگلوبین بسیار بیشتر از اکسیژن بوده و در خون با هموگلوبین ترکیب پایداری تشکیل می‌دهد به تدریج با بالا رفتن میزان مونواکسید کربن در خون، میزان هموگلوبین آزاد و در دسترس برای انتقال اکسیژن کاهش یافته و در نتیجه اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن از جمله مغز را کاهش می‌دهد و سبب بروز مسمومیت شده و سیستم عصبی دچار اختلال می‌گردد و قدرت هر گونه اقدامی از فرد مسموم سلب می‌شود. هموگلوبین که بخشی از سلول‌های قرمز خون و حامل اکسیژن به بافت‌های بدن است با مونوکسید کربن (CO) بسیار سریعتر از اکسیژن ممزوج شده و بنابراین هیچ مکانی برای حمل اکسیژن توسط هموگلوبین باقی نمی‌ماند.
 
  • گروه خبری : اخبار استانی,گروه آرشیو تمام اخبار استان,گروه اسلایدر سمت چپ,گروه اسلایدر سمت راست,گروه مناقصات و مزایدات,گروه خدمات ما,گروه اطلاع رسانی,گروه فراخوان,گروه همکاران راهبردی
  • کد خبر : 23821
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب